Fruit drogen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een poosje geleden stelde delicious.lezeres Ellen ons deze vraag over het zelf drogen van fruit. Ook Jan en An hadden nog wat vragen over hetzelfde onderwerp.

Hallo delicious.,
Wij hebben een elektrische oven zonder hete lucht. Kun je daarmee ook fruit drogen?
Zo ja, hoe lang kan je dat gedroogde fruit dan bewaren en waarin berg je het het beste op?
Wij hebben wel weckpotten thuis, kan het daar ook in?
Groetjes,
Jan en An Verhaal

Culinair redacteur Trudelies:

Beste Jan en An,

In een oven zonder hetelucht zal het ook wel gaan, maar duurt het langer. Zet de ovendeur dan iets open zodat het vocht eruit kan. Eventueel kun je de oven dan tot 70°C verwarmen, omdat er warmte ontsnapt uit de geopende ovendeur en het moet wel drogen. Maar houd dan de temperatuur goed in de gaten. Bij te hoge temperatuur gaat het fruit garen en dat wil je niet. Bewaar het fruit goed afgesloten in plastic of glas op een donkere koele plaats. Als het goed gedroogd is kun je het wel ¾ tot 1 jaar bewaren, maar dan moet het wel echt droog zijn.