nr.1 foodmagazine

rode kool: mooi rood en lekker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rode kool is vrijwel het hele jaar te koop, maar het grootste aanbod is van september tot april. Rode kool kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Het is gezond, bevat veel vitamine C en vezels en levert maar 26 kcal per 100 gram, dus is nog slank ook.

Let bij de kraam op dat de kool vast is, mooi rood glanst en knapperige bladeren heeft. Verwijder voor gebruik de buitenste bladeren, was de kool en schaaf hem fijn of snijd hem in dunne repen. Er zijn ook zakjes gesneden rode kool te koop, bewaar die niet langer dan 2 dagen op een koele plek.

Rode kool

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.