Ravioli, paddenstoelen en taleggio

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze week een lezersvraag naar aanleiding van een recept uit de delicious.agenda 2010.

Beste redactie,
Uit de delicious agenda 2010 wil ik het gerecht met ravioli, paddenstoelen en taleggio maken. Laatst hebben we het gerecht even uitgeprobeerd en hierin staat vermeld dat je ipv pasta, wontonvelletjes kan gebruiken. Het was alleen elke keer zo dat de velletje open gingen tijden het koken van de ravioli’s. Weten jullie misschien hoe dit kan of wat ik eraan zou kunnen doen. Verder ga ik het recept binnenkort uitproberen met verse lasagnevellen.. misschien dat dat lukt (want wat ik tot nog toe geproefd heb…was errug lekker!)

Vast bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groet,
Liza van den Heuvel

Culinair redacteur Trudelies geeft antwoord:

Beste Liza,
Ja, dat probleem komt omdat er dan nog lucht tussen de velletjes zit. Tijdens het verwarmen (in het water) zet lucht uit en dat drukt de velletjes van elkaar. Als je het tweede velletje op het eerste velletje legt, moet je er dus voor zorgen dat het direct goed over het mengseltje heen gaat, druk ze zo aan dat je de laatste lucht er tussenuit kunt persen. Je kunt ze ook in de holte van je hand leggen en het er zo voorzichtig uitdrukken (dat leerde ik ooit van Robert Kranenborg). Wontonvelletjes zijn echt heel geschikt: pasta is vaak iets te dik en smaakt dan niet zo lekker als de subtiele dunne wontonvelletjes.

Veel succes, het lukt nu vast!

Met vriendelijke groet,
Trudelies Schouten
Culinair redacteur delicious.

Meer artikelen

salade parade

salade parade

Met salades kun je eindeloos variëren. Laat je verrassen door deze drie recepten in de salade parade, die allemaal totaal anders zijn. Eet ze als