Slagroom voor mousse

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ook deze week ontving de redactie van delicious. weer een vaak gehoorde lezersvraag:

Beste redactie van Delicious,

Allereerst complimenten voor absoluut het leukste culi-tijdschriftt van Nederland vol fijne recepten, leuke artikelen en achtergrond informatie. Ik heb jullie blad al regelmatig cadeau gegeven aan vrienden, die het allemaal ook erg leuk vinden.
Ik heb een vraag. Ik heb al gezocht op internet, maar kom er niet uit. Ik wil graag een mousse maken waarvoor ik slagroom met 40% vet moet hebben. De slagroom die ik meestal kan vinden in de supermarkt heeft “slechts” 35% vet. En inderdaad: de mousse wordt dan te waterig en loopt te snel uit. Kan ik de slagroom bijvoorbeeld aanvetten met mascarpone? Of zijn er andere manieren om aan een slagroom met een verpercentage van 40% te komen?

Ik hoop dat jullie expertise kan helpen. Bij voorbaat hartelijk dank voor de hulp.

Met vriendelijke groet,
Maayke Mannaert

Trudelies Schouten, onze culinair redacteur, heeft wel een oplossing voor dit probleem:

Beste Maayke,

Fijn dat je zo enthousiast bent!
In Frankrijk en Engeland hebben ze slagroomvarianten met meer vet, speciaal voor dit soort gerechten ook denk ik. Een goed idee van jou om inderdaad een deel van de slagroom te vervangen door goed losgeroerde mascarpone. Mascarpone kun je alleen niet zo opkloppen met lucht erin als slagroom, dus daar zal dan toch een verschil zitten in structuur uiteindelijk. Mascarpone bezit ook 80 % vet, dus eigenlijk net zo vet als boter. Uiteindelijk zal je mousse dan denk ik iets steviger worden, maar zeker niet minder smaken.

Met vriendelijke groet,
Trudelies Schouten,
culinair redacteur delicious.