nr.1 foodmagazine

Gele paprikasoep met roseval-aardappels & geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Renata: ‘In het laatste nummer van jullie blad (mei 2010, p. 92) staat een heerlijk recept voor gele paprikasoep met roseval-aardappels & geitenkaas. Ik heb de soep afgelopen weekend gemaakt, maar kwam erachter dat de verhoudingen van het recept niet helemaal kloppen. Er staat in het blad een prachtige foto van mooie gele soep. Er hoeft echter maar 500 gr gele paprika op 1,5 liter bouillon en 400 ml kokosmelk. Mijn soep werd heel dun en helemaal niet geel (ondanks nog twee extra paprika’s). Is dit een foutje in het recept of heb ik iets fout gedaan?’

 

Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘Het spijt me dat de soep niet naar wens is geworden. Wij hebben de soep in eigen keuken getest en bij ons was hij inderdaad ook niet zo dik als op de foto misschien lijkt. De kleur klopte wel. Om de mooie gele kleur te krijgen, is het wel belangrijk dat de paprika niet bruin wordt in de oven. Meer paprika is in principe niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Liever dikkere soep? Pureer wat gare aardappel door de soep of gebruik wat minder bouillon en kokosmelk.’

 

Het recept van de paprikasoep vind je ook in het boek Zoete & hartige heerlijkheden (ISBN 9789089891778).