kip met abrikozen en pijnboompitten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kip valt onder witvlees, is gezond omdat het vaak mager is en minder belastend voor het milieu dan alle andere vleessoorten. Kip is ideaal om te grillen, braden of stoven zoals in dit recept met abrikozen en pijnboompitten.

Kip met abrikozen en pijnboompitten

hoofdgerecht | 4 personen

4 kippenpoten
2 el olijfolie
1 grote ui, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el pijnboompitten
150 g gewelde abrikozen, in vieren gesneden
2 el bloem
4 el sherryazijn
100 ml medium sherry
200 ml gevogeltefond

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in 10 min. rondom bruin in de hete olijfolie. Neem de kip uit de pan, zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe aan het braadvocht. Fruit ze 5 min. op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de pijnboompitten en de abrikozen toe en bak deze ± 1 min. mee. Doe de bloem erbij en bak vervolgens nog ± 1 min. Schenk de azijn en sherry bij het gerecht en verhit het geheel al roerend met een garde tot de saus bindt. Doe de saus samen met de kippenpoten in een braadslee en voeg de fond toe. Zorg ervoor dat de poten deels onder het vocht staan, voeg indien nodig nog wat water toe. Dek de braadslee af met een deksel of gebruik eerst een laagje bakpapier met daaroverheen aluminiumfolie. Laat de poten in de oven in 50-60 min gaar stoven. Keer ze na 30 min. om. Serveer ze bijvoorbeeld met couscous.

Bereiden 2 uur

kip-delicious