nr.1 foodmagazine

Rabarbersorbet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Bernadette: ‘Ik heb een vraag over de rabarbersorbet uit de Delicious van april 2010. In uw recept schrijft u “meng de siroop erdoor”. Maar ik zie deze niet terug bij de ingrediënten. Hoe zit dat?’

Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘In de eerste zin van het recept wordt gezegd: “Los in een steelpan op laag vuur de suiker in 200 ml water op.” Dat is dan je siroop, ofwel suikersiroop, die je later moet mengen met de rabarberpuree, waardoor je de gelatine hebt gemengd. De rabarber wordt alleen met 100 ml water en het citroensap gekookt, waarna het gepureerd wordt. De soep is dus niet zoet, maar echt fris zuur. De sorbet is wel zoet, zo krijg je flink wat contrast in de smaken.

Ik hoop dat het zo wel duidelijk is. En veel plezier met het maken ervan.

Op de redactie zijn wij helemaal verzot op de rabarber plaatcake.’

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.