nr.1 foodmagazine

zelf likeur maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met de feestdagen je eigen likeur schenken? Begin op tijd! Meer dan een sinaasappel, flacon wodka, suiker en twee vaatwasschone flessen heb je niet nodig. Serveer de fruitige likeur als digestief, drenk er versgebakken baba’s in, marineer vers fruit of voorzie je after dinner-koffie van een rijke scheut.

Sinaasappellikeur, ca. 500 ml:

25 g sinaasappelschil (zonder wit)
250 ml wodka of brandewijn
200 g suiker

Doe de fruitschillen met de wodka of brandewijn in een schone fles en laat 14 dagen trekken. Los op het vuur de suiker op in 250 ml water. Neem de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen. Zeef de schillen uit de drank en voeg de suikersiroop toe. Schenk de likeur in een schone fles, sluit goed en laat nog 3-4 weken trekken.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

likeur-delicious