lavendel in de keuken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bloeiende lavendel laat je meevoeren naar de zomerse Provence waar in juli de velden prachtig blauw kleuren en de lucht is vervuld met een zoete lavendelgeur. Lavendel is ook een bijzonder ingrediënt voor in de keuken. Zoals chocolade geparfumeerd met lavendel of weckpotten met lavendelsuiker en zakjes lavendelkruiden die we zagen bij Marqt. Strooi lavendelsuiker over Griekse yoghurt of bestrooi zelfgemaakte zandkoekjes vlak voor ze de oven ingaan met de lavendelsuiker. Gebruik lavendelhoning om een dressing te maken over (geitenkaas)salade of om thee mee te zoeten.

Lavendelsuiker maak je zelf door een weckpot of jampot te vullen met suiker en lavendelbloemen. Gebruik hiervoor de volgende verhoudingen: 1 kop suiker op 2 theelepels gedroogde of 4 theelepels verse lavendelbloemen. Na een maand is de lavendelsuiker klaar voor gebruik. Voor lavendelhoning voeg je aan 250 g vloeibare honing een halve kop lavendelbloemen toe. Na 14 dagen is de lavendelhoning klaar voor gebruik.