nr.1 foodmagazine

Ijskoude marsmousse

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Anouschka Corstjens van Halteren: ‘In uw december uitgave (2008, red.) staat het recept voor het maken van ijskoude marsmousse. Bij de ingredienten worden 2 blaadjes gelatine vermeld. Wij zijn woonachtig in Rusland. Helaas zijn er hier niet blaadjes gelatine te koop. Via internet begreep ik dat er ook in Nederland onduidelijkheid is over blaadjes gelatine. Per merk is het gewicht verschillend, afhankelijk of er 6 blaadjes in een pak van 10 gram zitten of 5 blaadjes in een pakje van 10 gram. Hierdoor kan ik dus nog steeds niet berekenen hoeveel poedergelatine ik moet gebruiken. Kunnen jullie misschien advies geven?

delicious. redacteur Trudelies Schouten: ‘In de meest voorkomende pakjes (Dr. Oetker) die wij hier hebben zitten 12 blaadjes, totaal gewicht 20 g, dus dat is afgerond 1,65 g per blaadje. Wij gebruiken deze blaadjes altijd bij het testen. Je hebt dus 2 x 1,65 = 3,3 g gelatinepoeder nodig voor deze ijskoude marsmousse. Het maakt overigens niet zoveel uit of je 1/2 g meer of minder gebruikt. Dat is ook moeilijk af te wegen, want de meeste digitale weegschalen meten niet zuiverder dan 2 g precies.’

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!