chocolademousse met brokjes…

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

chocolade

 

delicious. lezeres mevrouw van der Schoot: ‘Bij het maken van chocolademousse heb ik altijd brokjes chocolade in de mousse zitten terwijl de chocolade toch helemaal gesmolten is. Wat gaat er fout? Hij smaakt perfect maar ik heb ‘m graag helemaal glad?’

Culinair redacteur Trudelies: ‘Chocolade is altijd een tricky ingrediënt. Als het op te hoge temperatuur verwarmd wordt, kan het er nog mooi warm en gesmolten uitzien maar toch tijdens het afkoelen verbrokkelen.

Het beste kun je de chocolade als volgt verwarmen. Breng water in een steelpan aan de kook, zet er een wijde glazen of rvs kom op, die het water niet raakt, want dan wordt de temperatuur te hoog. Zet dan het vuur uit. Voeg dan pas de in stukjes gebroken chocolade toe en laat onder af en toe omscheppen de chocolade smelten. Dit duurt iets langer, maar deze manier van smelten laat de kwaliteit van de chocolade intact.

Kies ook altijd voor een goede kwaliteit chocolade (couverture is prima geschikt om te verwarmen en te smelten). Maar pure chocoladerepen (70% cacao) die je bij de meeste supermarkten kunt kopen, zijn ook prima. Ik hoop dat je gerecht nu zal slagen.