Vraag over koken met wijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezer Joost Hillen: ‘Ik loop al een tijdje rond met de volgende vragen. Als ik in een recept wijn verwerk, bijvoorbeeld bij coq au vin, na hoeveel tijd is de alcohol er dan uit verdampt? En reken ik mezelf rijk als ik denk dat met de vervlogen alcohol er ook calorieën verdwijnen?’

Redactie delicious.: ‘De alcohol in kokende gerechten verdampt vrij snel. Als je bijvoorbeeld iets flambeert (dat is nog heter dan dat de wijn kookt en daarbij is het alcoholpercentage ook nog hoger 40 %), dan is het zo gebeurt met de vlam. Wijn met alcoholpercentage van ± 14% is als de vloeistof kookt in ± 30 min. wel weg. Denk ook bijvoorbeeld aan glühwein. Helaas zijn de kCal. dan niet vervlogen. Voor de zekerheid hebben we ook nog even Cook&Chemist geraadpleegd. Jan Groenewold: ‘In alcohol zitten zeker de (on)nodige kCal. Die ben je dus kwijt bij het inkoken. Suikers (die niet verdampen) zijn dikmakers in drank die je niet kwijtraakt door inkoken.’

Meer artikelen

salade parade

salade parade

Met salades kun je eindeloos variëren. Laat je verrassen door deze drie recepten in de salade parade, die allemaal totaal anders zijn. Eet ze als