nr.1 foodmagazine

Winterwijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Winterswarm worden we van deze wijn, met verse gember en citroen. Koning winter mag wat ons betreft nog wel even blijven!

Warme winterwijn, drank voor 6 personen:

1 fles rode wijn (bijv. merlot)
6 el donkere basterdsuiker
6 kruidnagels
3 stukjes citroenschil (alleen geel!)
6 plakjes verse gember, ongeschild
3 el (verse) gembersiroop

Breng de wijn met alle ingrediënten behalve de gembersiroop tegen de kook en laat zachtjes 15 min. trekken, zonder te koken! Verdeel de gembersiroop over 6 glazen en schenk de wijn er door een zeef bij.

Ook je winterpeertjes stoof je natuurlijk in deze wijn! Lekker met verse room of hangop, bestrooid met wat versgeraspte kaneel.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.