nr.1 foodmagazine

Koffiecake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.lezeres Jolanda: ‘Beste redactie, ik heb een vraag over de koffiecake voor bij de thee uit de delicious. oktobernummer (pag 62). Op de foto in de delicious. is de cake namelijk donkerbruin. Volgens het recept moeten er 3 tl espresso in als enig donker ingrediënt. Daarmee wordt de cake bij mij niet bruin. Het smaakte overigens prima! Wat klopt er niet? Hopelijk kunnen jullie mijn mysterie verhelpen!’

Redactie delicious.: ‘Het recept voor de koffiecake is een klassiek cakerecept. Je gebruikt van alle ingrediënten namelijk evenveel plus nog wat koffie erbij. Maar je hebt helemaal gelijk, het kan nooit zo donker worden. Wel als je bruine basterdsuiker neemt, maar dat staat niet in het recept. Wij hebben ons niet gerealiseerd tijdens het bewerken van dit recept dat de cake lichter zou zijn, maar het is dus inderdaad zo. Gelukkig heeft de kleur geen invloed op de smaak.’