nr.1 foodmagazine

Parelsuiker op Luikse wafels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.lezeres Maryline Meeus: ‘Als echte Vlaamse heb ik met heel veel plezier jullie laatste nummer (november) gelezen. Op pagina 29 staat een recept voor Luikse wafels waarin een foutje is geslopen. Bij parelsuiker staat tussen haakjes basterdsuiker.  Dit insinueert volgens mij dat de parelsuiker hetzelfde zou zijn of te vervangen is door basterdsuiker. Parelsuiker is echter een totaal ander soort suiker.  Hij bestaat letterlijk uit pareltjes die na het bakken lekkere klontjes vormen in de wafel en aan de buitenkant zorgt hij voor heerlijke gekarameliseerde stukjes. De suiker is in België gewoon bij de supermarkt te koop en anders bij Aveve. In Nederland bij sommige Boerenbondwinkels die ook bakkerijprodukten verkopen. Verder niks dan lof voor jullie blad, ik kijk er elke maand naar uit!’

Redactie: ‘Maryline, je hebt gelijk dat je parelsuiker niet met basterdsuiker kunt vergelijken. Maar het is een goed alternatief. Wat deze suikerpareltjes van parelsuiker zo speciaal maakt, is dat ze niet smelten tijdens het bakken. Daardoor blijft het lekkere krokante effect van zelfgemaakte patisserie behouden. Parelsuiker is gemaakt van geraffineerde suiker die onder hoge druk wordt samengeperst. De witte, compacte parels maken van gerezen deeg een zoete verwennerij (suikerwafels, brioches, suikerbrood) en ze kunnen ook gebruikt worden als decoratie voor koekjes of peperkoek. En inderdaad hebben we na jouw berichtje gezien dat je in Nederland bij de boerenbondwinkels terecht kunt. Kijk voor een adres in de buurt op www.boerenbond.nl.

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!