nr.1 foodmagazine

texels lamsvlees: lamskoteletjes met sinaasappel & tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lente op Texel. Prille zonnestraaltjes, frisse zeelucht en duizenden lammeren! De lammeren komen van het Texelse schapenras de Texelaar en worden er op kleinschalige boerderijen met veel liefde gehouden. Ze hebben alle ruimte om te leven op de uitgestrekte weiden en kwelders.  En dát proef je! Het lamsvlees is mals en sappig: Texels weide-lamsvlees is van topkwaliteit.

Slagerij Goënga in het Zuid-Texelse dorp Den Hoorn selecteert alleen de beste lammeren voor haar lamsvlees. Een heel lam, een lamsbout, lamskoteletten en -saucijzen, lamsham, lamspaté, droge lamsworst en zelfs lamskroketten hebben zij in het assortiment. Göenga heeft het hele jaar vers lamsvlees en levert bovendien in heel Nederland. Bestellen kan hier.

gegrilde lamskoteletjes met sinaasappel & tijm

hoofdgerecht (4 personen)
1 sinaasappel
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in flinterdunne plakjes
1 tl gemalen komijn
2 el verse tijmblaadjes
12 lamskoteletjes

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.Roer een marinade van het sinaasappelsap, de rasp, de olijfolie, de plakjes knoflook, de komijn, de tijm, zout en versgemalen peper naar smaak.

Wentel de lamskoteletjes door de marinade en marineer ze minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Rooster de lamskoteletjes in de grillpan of op de barbecue in zo’n 2 minuten per kant mooi bruin en rosé vanbinnen.