nr.1 foodmagazine

Lezersvraag: waar kan ik risottorijst kopen?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezeres Marrit Poel: ‘In het delicious. nummer van april 2008 staan een aantal heerlijke recepten met risotto. Nu wil ik graag een van deze recepten gaan maken. In de recepten wordt gesproken over arboriorijst of andere risottorijst. Maar ik heb een probleempje, waar kun je risottorijst kopen, ik kan het namelijk nergens vinden in de supermarkt.’

Redactie: ‘Risottorijst wordt verbouwd in Noord-Italië in de streek Piemonte. De belangrijkste eigenschap van risottorijst is dat ze het vocht zoals bouillon en smaken kunnen absorberen. Maar ook de heerlijke romige textuur met een ‘bite’ is kenmerkend voor risottorijst. De bekendste rijstsoort voor risotto is arborio. Arborio is bij sommige grotere supermarkten verkrijgbaar in het schap van de rijstproducten.

In Italië wordt naast arborio vooral carnaroli en vialone nano gebruikt. Deze rijstssoorten zijn nog verfijnder maar wel een stuk duurder. Carnaroli en vialone nano zijn verkrijgbaar in (Italiaanse) delicatessenwinkels.’

Probeer deze heerlijke risotto met tuinbonen en krab ook eens. 

 

Risottorijst kopen - delicious