aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
spaans |
Laat de vakantie maar beginnen, want dit is op-en-top Spanje (met een snel tintje): Paella. Paella wordt in Spanje altijd in een speciale paellapan, een soort wok met platte onderkant, bereid. Je kunt hiervoor ook een wok gebruiken, mits die ovenvaste grepen heeft. Een ovenvaste braadpan gaat ook goed.
kooktijd15 minuten
Oven20 minuten
totale tijd35 minuten
ingrediënten
- 3 el olijfolie mild
- 8 kleine kipdrumsticks
- 1 el paprikapoeder mild
- 1 grote ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 paprika rode, groene en gele, in blokjes
- 1½ tl geelwortelpoeder kurkuma* of
- 1 tl saffraandraadjes
- 350 g risottorijst
- 600-650 ml kippenbouillon van 1 tablet
- 100 g chorizo aan één stuk, in blokjes
- 3 el peterselie platte, fijngesneden
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan**. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.
- Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.
- Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog 10 min. verder doorgaren.
- Bestrooi met de peterselie en serveer.
auteur: delicious.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!