nr.1 foodmagazine

Raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
raapstelenfrittata-delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | pasen, weekend | |
Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!
kooktijd20 minuten
Oven30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 250 g tuinbonen diepvries
  • 12 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 3 bosuien fijngesneden
  • 2 bossen raapstelen wortels verwijderd
  • 400 g Hollandse witte in blokjes van 1 x 1 cm, of buffelmozzarella
  • 2 sjalotten in dunne halve ringen
  • 2 el vlierbesbloesem of wittewijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 200 g spinazie
  • zuurdesemcroutons* voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.
  • Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de sjalot met de azijn 5 min. in een kom marineren. Voeg de olie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de spinazie en dressing door elkaar en serveer met de frittata. Lekker met zuurdesemcroutons.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Zuurdesemcroutons zelf maken: snijd sneden zuurdesembrood in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze (tegelijk met de frittata) 10-15 min. in de oven.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


raapstelenfrittata-delicious