De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pompoen-kikkererwtenbrood met salie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pompoen kikkererwtenbrood | delicious
glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 | lunchgerecht | weekend | | glutenvrij, vegetarisch
Een dikke plak van dit pompoen-kikkererwtenbrood is al bijna een complete maaltijd. Mogelijkheden te over: geef er labne bij of een gekookt ei, chutney en groenten. En als je toch aan het bakken bent, maak dan meteen twee broden en vries er één in plakken in. Lekker om mee te nemen naar je werk!
kooktijd35 minuten
Oven1 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 100 g quinoa afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g kikkererwten 2 blikken, uitlekgewicht ± 200 g, afgespoeld, uitgelekt
  • 350 g pompoen geraspt
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 4 eieren
  • 300 g boekweitmeel biologische winkel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zuiveringszout
  • 2 takjes tijm blaadjes fijngesneden
  • 3 takjes salie blaadjes geplukt
  • 100 ml olijfolie groen + extra om te besprenkelen
  • voor erbij: gekookte eieren, jong boerenkoolblad (zakje) en (tomaten)chutney
  • ook nodig: cake- of broodvorm inh. 2 l ingevet en met bakpapier bekleed

instructies

  • Doe de quinoa met 175 ml water in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook afgedekt, onder af en toe roeren in ± 10 min. gaar, waarbij alle vloeistof wordt opgenomen. Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de kikkererwten in een kom en prak ze grof met een vork. Voeg de quinoa, pompoen, spinazie en eieren toe en meng goed. Meng het boekweitmeel, bakpoeder, zuiveringszout, tijm en wat zout en peper. Snijd de helft van de salie fijn en voeg toe aan het droge mengsel. Voeg de olie en droge ingrediënten toe aan de pompoenmassa en schep goed om. Schep het in de bakvorm. 
  • Verdeel de rest van de salie erover en sprenkel er nog wat olie over. Bak in 1¼-1½ uur gaar, tot de salie knisperig is en een in het midden in gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de bakvorm, keer voorzichtig en laat iets verder afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pompoen kikkererwtenbrood | delicious