Piripiri piepkuiken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
piripiri piepkuiken | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | winter | portugees |
Barbecueën hartje winter kan best. Met deze piripiri piepkuikens krijg je het vanzelf goed warm want er gaan 5 rode pepers in de marinade.
kooktijd35 minuten
Oven40 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 5 pepers rood
  • 2 tenen knoflook in stukjes
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • 3 cm gember geschild en in stukjes
  • 1 el basterdsuiker geel
  • 3 el wijnazijn rood
  • 2 citroenen sap en rasp
  • 1 tl paprikapoeder scherp
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 4 piepkuikens

instructies

  • Gril de rode pepers op de barbecue of boven een gasvlam tot de velletjes zwart zien.Pel de pepers en snijd ze open. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten of houd ze erin voor een nog pittigere marinade. Pureer ze in de kleine kom van de keukenmachine samen met de knoflook, kruidnagel, gember, suiker, wijnazijn, citroensap en -rasp,paprikapoeder, oregano, olijfolie en zout.
  • Maak de piepkuikens schoon en dep ze droog. Knip met een scherpe keukenschaar de ruggengraten uit de piepkuikens. Wrijf ze in met de marinade en doe ze samen met de rest van de marinade in een goed afsluitbare zak. Laat ze minstens 1 uur maar liever 1 nacht marineren in de koelkast. Neem de piepkuikens uit de marinade, druk ze plat en steek 2 satéprikkers kruislings door elk piepkuiken. Zo blijven ze mooi plat. Grill de piepkuikens in 10-15 min. aan elke kant gaar. (Of bak ze met de velkant omhoog in ca. 40 min. gaar in een oven van 200°C) Lekker met gegrilde maiskolven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Productie en recept: Dosia Brewer, Trudelies Schouten en Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


piripiri piepkuiken | delicious