Indiaas gekruide kip met quinoa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gekruide-kip-delicious
aantal | hoofdgerecht | familietijd | indiaas |
Dit Indiase recept valt bij het hele gezin in de smaak. Het zit boordevol groente en lekkere kruiden. Leuk om te maken en ook nog eens gezond door de quinoa. Smakelijk eten!
kooktijd45 minuten
Weken15 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 100 g groene spliterwten gedroogd
  • 2 el kokosolie
  • 1 el panch phoran Indiase specerijenmix
  • 12 kerrieblaadjes vers + extra voor erbij
  • 1 tl Indiaas kerriepoeder mild
  • 2 groene chilipepers zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 ui groot, geraspt
  • 300 g quinoa wit
  • 750 ml kippenbouillon
  • 180 g kippenvlees gerafeld gaar
  • 100 g spinazieblaadjes
  • gegrild naanbrood en tomaten kasundi chutney – naar keuze, voor erbij

instructies

  • Week de spliterwten 15 min. in koud water. Spoel ze af, laat ze uitlekken en zet ze apart. Verhit de olie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de panch phoran en kerrieblaadjes toe en bak ze 1 min. tot ze geuren. Roer er kerriepoeder, chilipeper en ui door en bak alles 2-3 min. tot het gaarder is. Meng de quinoa door het geurige mengsel tot de korrels rondom vettig zijn. Roer de bouillon en 250
  • ml kokend water door de inhoud van de pan, draai het vuur laag en laat het 15 min. zachtjes pruttelen.
  • Voeg de spliterwten toe en laat de saus 10 min. sudderen tot quinoa en erwten gaar zijn, voeg zo nodig een beetje extra water toe. Roer de kip door de saus en laat hem in 5 min. heet worden. Neem de pan van het vuur en roer de spinazie door de kip. Verdeel de gekruide kip over de diepe borden en serveer met naan en eventueel tomatenkasundi.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!