halloumi-perzikspiesen met yoghurt-pitabrood

halloumi-perzik
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, weekend, zomers | australisch | vegetarisch
Met deze kleurrijke vegaspiesen van de BBQ steel je gegarandeerd de show. Ziltige halloumi en rijpe perziken gaan heerlijk samen met versgebakken pitabrood. Grill je mee?
kooktijd30 minutes

ingrediënten

  • 550 g halloumi (16 stukjes van 2 cm dik)
  • 4 gele perziken in kwarten
  • 60 ml olijfolie (4 el)
  • 115 g vloeibare honing (± 5 el)
  • 8 takjes tijm
  • sap van 1 citroen + citroenpartjes
  • basilicumblaadjes om erover te strooien
  • ook nodig: 8 metalen spiesen

yoghurt-pitabrood

  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesneden tijmblaadjes
  • rasp van 1⁄2 biocitroen
  • 60 ml olijfolie (4 el)

instructies

  • Doe voor het pitabrood het zelfrijzend bakmeel in een kom. Meng de yoghurt, tijm, citroenrasp en 1 tl zeezoutvlokken erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit tot rondjes van 15-20 cm Ø. Verhit telkens 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de pitabroodjes een voor een in 2-3 min. per kant gaar en bruin; keer ze halverwege. Houd warm.
  • Steek steeds 4 stukjes halloumi en
 4 perzikpartjes aan 2 spiesen (zie foto). Kwast royaal in met olie.
  • Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen 2-3 min. per kant tot goudbruin en de perzik karamelliseert. Neem van de grill en houd warm.
  • Verwarm in een steelpan de honing met de takjes tijm 3-4 min. op matig vuur en laat onder af en toe schudden karamelliseren. Roer het citroensap erdoor en neem van het vuur.
  • Schenk de siroop over de spiesen. Bestrooi met basilicum en serveer met het brood en de citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1105kcal
|
eiwit: 44g
|
vet: 62g
|
koolhydraten: 91g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT MORAN
 | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
halloumi-perzik