aantal 4 |
hoofdgerecht, ovengerecht, simpel en snel |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
delicious.pasta is niet zomaar pasta, onze pasta is speciaal geselecteerd in een ambachtelijke pastificio in de Italiaanse Abruzzen. De pasta’s worden gemaakt van topkwaliteit harde tarwe en water uit de bergen. Dankzij het gebruik van bronzen mallen wordt de pasta licht ruw aan de buitenkant, zodat de saus er geweldig goed aan blijft plakken. Maak deze snelle pasta pesto met ricotta en proef het zelf!
kooktijd25 minuten
Oven30 minuten
totale tijd55 minuten
ingrediënten
- 250 g ricotta
- 300 g delicious.pasta capunti
- 1 potje pesto
- 1 biocitroen rasp
- flinke hand basilicumblad grof gesneden
- 50 g amandelen gebakken en grof gehakt
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Los de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 30 min. in de oven.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Roer de pesto, basilicum en citroenrasp door de pasta.
- Verdeel de gebakken ricotta en amandelen erover en breng op smaak met zout en peper
auteur: delicious.
Recepten: delicious. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!