Vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa

Vegan-groentepita-met-pulled-oats
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hapje, hoofd, hoofdgerecht, lunch | doordeweeks, weekend | midden-oosters | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers.Zelf pitabroodjes maken? Bekijk de stap-voor-stap video
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 175 g Pulled Oats Naturel
  • 2 tomaten
  • 1 el limoensap
  • 5 takjes koriander grofgehakt
  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 el plantaardige sojayoghurt (ongezoet)
  • 8 maaltijdpita's kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 2 tenen knoflook

instructies

  • Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk ze met 3 el olijfolie. Verhit de grillpan goed voor. Gril de courgetteplakken in delen in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
  • Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pulled oats 5-6 min.
  • Snijd intussen voor de salsa de tomaten en de rode ui in kwarten. Pureer in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de tomaat met de ui, het limoensap en de koriander tot een grove salsa. Voeg zout naar smaak toe.
  • Rasp of pers voor de knoflooksaus 1 teentje knoflook. Meng de knoflook met de mayo en de yoghurt.
  • Rooster intussen in de grillpan of broodrooster de pita’s warm. Houd de broodjes in een schone theedoek warm.
  • Rasp of pers het laatste teentje knoflook boven de pulled oats. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de broodjes open en vul ze met de courgette en pulled oats. Schep in elke pita wat knoflooksaus en koriandersalsa.
Voedingswaarde:
calorieën: 355kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 1g
|
koolhydraten: 71g
auteur: Studio Philippi
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept en nog veel meer vind je in delicious. magazine nr. 3 'Spice it up'.
Cover delicious nr. 3-2021
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Vegan-groentepita-met-pulled-oats
Fotografie: Studio Philippi