parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache

aantal 4 | bijgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, kerst, voorjaar, weekend, winter | fusion, marokkaans | vegan
Het mag dan een bijgerecht zijn: dat doet niks af aan de indruk die dit powergerecht achterlaat! Deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache is perfect in balans door zijn heerlijke maken.
Hartig, zoet + een lekkere bite - zo'n gerecht blíjf je maken! Ideaal voor een doordeweekse avond. Onze tip? Maak gelijk wat extra, dan lunch je de volgende dag als een keizer.
Ook een goed idee: linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata.
voorbereiding20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 50 g rucola
  • 1 bosje dille
  • 75 g gezouten gepelde pistachenoten
  • 1 biosinaasappel

voorraad

  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Rasp de knoflook boven de pan en bak 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. gaar en bruin. Snijd de dille fijn. Hak de rucola en pistachenoten grof. Rasp de sinaasappelschil eraf.
  • Giet de parelcouscous af en meng van het vuur met de paddenstoelen, rucola, dille, pistachenoten en sinaasappelrasp. Breng goed op smaak met zout en peper en naar wens evt. wat sinaasappelsap. Schep de couscous op 4 borden.
Voedingswaarde:
calorieën: 431kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!