nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

marokkaanse kip met spinazie

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans |
Bij deze Marokkaanse kip met spinazie zit lekker veel groente! Spinazie slinkt altijd flink, van 2 grote zakken— samen ruim 1 kg — houd je maar 400 g over. Met de ras el hanout — een Marokkaans kruidenmengsel — wordt je spinazie nog lekkerder en eet je zomaar je aanbevolen portie groente weg in een maaltijd. Roosteren geeft tomaatjes zelfs ’s winters een heerlijke zoete smaak. Lekker als bijgerecht bij de Marokkaanse kip met spinazie of tussendoor. Zo snoep je makkelijk een handvol vitaminen weg.
kooktijd25 minuten
Oven15 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 400 kers-trostomaatjes
  • 6 el olijfolie
  • 4 kippendijfilets scharrel, à 75-80 g
  • 4 tl ras el hanout
  • 200 g parelcouscous
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1,2 kg spinazie 2 zakken van 600 g, gewassen, uitgelekt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tomaat over een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster ze ± 15 min. in de oven of tot ze net openbarsten. Schakel de oven uit, maar laat de tomaatjes in de uitgeschakelde oven staan.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan waar straks ook de spinazie in kan. Bestrooi de kippendijfilets met 2 tl ras el hanout en wat zout. Bak ze in ± 15 min. rondom bruin en gaar.
  • Kook intussen de parelcouscous in ruim water met zout 12-15 min. of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kippendijfilets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze bij de tomaatjes in de nog warme oven.
  • Schenk de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Fruit daarin de knoflook met de laatste theelepels ras el hanout 1 min. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad telkens al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel parelcouscous met de spinazie over 4 borden. Leg de kipfilets en tomaatjes erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
marokkaanse kip met spinazie | delicious

Vijf extra receptideeën