aantal 4 |
hapje, hapjes, simpel en snel, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend, zomer |
italiaans |
glutenvrij
Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa zit er precies tussenin: leuk om te maken, maar uiteindelijk kost het maar weinig moeite en tijd. En ja, wie houdt er niet van buffelmozzarella?Ook lekker met burrata of als 1-persoonportie met burratini. Liever vegetarisch? Vervang dan de coppa door plakken gegrilde aubergine of courgette.
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
250gbuffelmozzarella1 bol, kamertemperatuur
4elolijfolie
1takje salie
1tlvenkelzaad
½tlchilivlokken
80gcoppa di Parma
1kropje radicchiorucola of olijven voor erbij
instructies
Laat de mozzarella goed uitlekken en leg op een schaal.
Verwarm op laag vuur in een koekenpan de olijfolie. Bak de salieblaadjes met het venkelzaad en de chilivlokken heel zachtjes tot de geuren vrijkomen en de salie krokant is. Laat de olie afkoelen en schenk over de mozzarella.
Haal de blaadjes van het kropje radicchio los. Leg de coppa di Parma, radicchio of rucola en olijven bij de mozzarella en serveer.