Comfortfood: eten waar je blij van wordt. Risotto, stoofvlees, een goeie pasta, of soep met pit! Verwen jezelf met één van deze heerlijke gerechten, maar met allemaal kan natuurlijk ook.
cannellinirisotto met rucola en saucijs
Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!
kruidige linzensoep
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
stoofvlees met pils, abrikoos en rozemarijn
Een dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.
rendang met kurkumarijst
In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk. Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.
butterchicken met paksoi
Butter chicken is een bekend Indiaas kiprecept met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept, jij straks ook. Met kant-en-klare boemboe staat dit binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.
Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.
Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.
vegan stroganoff met portobello
Dit traditionele Russische gerecht is met portobello's net zo lekker als met een stuk vlees! Spice it up en vervang een deel van het paprikapoeder door extra pikant paprikapoeder. Kies mooi rood, geurig paprikapoeder, dat maakt écht verschil.Op zoek naar meer veganistische recepten? Hier vind je onze vegan lasagne met miso en paddenstoelen.
snelle pasta carbonara met paddenstoelen
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.Of maak deze spaghetti carbonara met chorizo.
burgers van portobello met halloumi
Doordeweeks wil je supersnel aan tafel, maar óók lekker eten! Maak deze portobelloburgers met halloumi, rucola en avocado. Broodje toasten en klaar is je burger, binnen 30 min. Van dit soort easy en vlugge recepten kun je er nooit genoeg hebben!Halloumi-fan geworden? Maak deze vegetarische balletjes met halloumi.
Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel. Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.