nr.1 foodmagazine

courgettecake met paprika-tomatensaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

courgettecake paprika tomatensausMet een knipoog naar de Fransen (want die weten zo goed wat lekker eten is!) maken we vandaag deze courgettecake. Misschien een tikkie najaar, maar dat lijkt het sowieso wel als je naar buiten kijkt! Tip: cake die je overhoudt is de volgende dag heerlijk als koude lunch!

Courgettecake met paprika-tomatensaus

hoofdgerecht | 4 personen | vega

2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 ml zonnebloemolie, + 2 el olie + extra voor het invetten
4 eieren
75 ml karnemelk
300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om mee te bestuiven
250 g courgette, geraspt
1 zakje of bakje verse Provencaalse kruiden*, blaadjes afgestroopt, grof gehakt
1 blik tomaatstukjes, 450 ml
2 ontvelde geroosterde paprika’s, in stukjes (uit pot)

Verwarm de oven voor op 185°C. Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.

Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.

Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.

Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.

Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 55 min.

PRODUCTEN EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOODSTYLING BART STUART FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

Dit recept verscheen eerder in delicious. – oktober 2010

courgettecake-delicious