nr.1 foodmagazine

romig notentaartje met rabarber

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gek op rabarber? Proef dan eens dit notentaartje met yoghurt en verse rabarber van delicious.friend Janneke Philippi.

Of maak deze karnemelk-kokostaartjes met rabarber!

romig notentaartje met rabarber
gebak | 6 personen

200 g bloem, gezeefd
100 g blanke hazelnoten, fijngemalen
150 g suiker
100 g roomboter, op kamertemperatuur
1 eierdooier
40 ml melk
2 stengels rabarber, in stukken van 4 cm
300 ml volle dikke yoghurt

Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g suiker, boter, eierdooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot een dikte van ½ cm.

Bekleed 6 ingevette kleinte taartvormpjes met Ø van 8-10 cm en uitneembare bodem met het deeg. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met overjarige bonen, keramische korrels of rijst. Bak de bodems 15-20 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 min. goudgeel en gaar. Laat ze afkoelen.

Los in een steelpan in 75 ml water de rest van de suiker op.
Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm. Kook de rabarber in de suikersiroop in 2 min. beetgaar. Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 min. stuk koken tot een dikke compote. Laat de compote afkoelen.

Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems. Garneer met de beetgare rabarber.

Bereiden ± 20 min. / rusten en afkoelen ± 1 uur / oven ± 30 min.

RECEPT EN FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI

bakboek

 

Zoetekauw of bakwonder? Dan mag delicious. hét bakboek niet in je boekenkast ontbreken.

notentaartje-delicious