nr.1 foodmagazine

zoet limoenbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zoete broodjes bakken… daar houden we wel van. Als dat ook nog eens gecombineerd wordt met 1 van de lekkerste zoet-zure citrusvruchten ter wereld, limoen, en een sticky yoghurtglazuur, hoeven wij niet meer richting bakker. 

Maak ook eens dit Deense brood.

zoet limoenbrood

brood (1 brood)

500 g bloem, gezeefd
1½ el olijfolie
1 el honing
1 zakje vanillesuiker
rasp van 2 (liefst biologische) limoenen
1 zakje gedroogde gist (7 g)
325 ml boerenyoghurt + 2 el voor glazuur
175 g poedersuiker, gezeefd

Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, 1/2 tl zout, olijfolie, honing, vanillesuiker, de helft van het limoenrasp, de gist en 300 ml van de  yoghurt een soepel deeg. Voeg de rest van de yoghurt toe als het deeg te droog is. Kneed het deeg zeker 5 min. goed door zodat het mooi soepel en elastisch wordt. Vorm een bal van het deeg en laat het deeg in een kom afgedekt met een schone doek op kamertemperatuur 45 min. rijzen.

Sla het deeg plat, kneed het nogmaals door en vorm er een brood van. Leg het brood op de bakplaat en laat afgedekt onder de doek nogmaals 45 min. rijzen.

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Bak het brood in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Controleer of het brood gaar is door op de onderkant te kloppen: klinkt het brood hol dan is het gaar, schuif het brood bij een dof geluid nog even terug in de oven en controleer de gaarheid na 5 min. weer. Laat het brood afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de laatste 2 el boerenyoghurt door de poedersuiker tot een glanzend glazuur, voeg eventueel wat extra yoghurt of poedersuiker toe zodat een dik glazuur ontstaat. Strijk het glazuur over het brood en laat opstijven, herhaal voor een extra dikke glazuurlaag. Bestrooi de laatste laag meteen na het aanbrengen met de rest van de limoenrasp.

Snijd het brood in dikke plakken, lekker met lime-curd*.

* Limecurd is de limoenvariatie van lemoncurd, te koop bij delicatessenzaken, of gebruik lemoncurd.

bereiden ± 25 min. / rijzen ± 90 min. / oven ± 30 min.

Zien hoe delicious. het limoenbrood maakt? Check onderstaande video, semi-live uit de delicious.testkeuken:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

RECEPTEN STYLING EN FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept komt uit delicious. september 2010.

Zoet limoenbrood - delicious