wortels met honing, karwij en yoghurt

Wortels met honing, karwij en yoghurt
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | kerst | marokkaans | vegetarisch
Een bijgerecht waar je gelukkig van wordt. Zoete, geroosterde wortels met komijnzaad, korianderzaad en honing. En erbij: kruidige yoghurt met gedroogde chilipeper en citroen. Zin in meer wortelrecepten? 
kooktijd25 minutes
Oven45 minutes

ingrediënten

  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 el honing
  • 1 el karwijzaadjes
  • 125 g yoghurt vol
  • ½ citroen bio, sap,
  • ½ citroen bio, in schijfjes of partjes
  • ½ chilipepertje gedroogd, naar smaak
  • 50 g pompoenpitten
  • 24 worteltjes verschillende kleuren, geschrapt,
  • 2 el olijfolie
  • ± 20 g peterselie plat, blaadjes, bosje

instructies

  •  Begin een halve dag van tevoren
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een koekenpan ± 2 min. of tot ze geuren.
  • Stamp ze fijn in een vijzel en roer ze door de honing. Zet opzij. Rooster het karwijzaad in de koekenpan. Meng met de yoghurt, het citroensap, de chilipeper en de helft van het honingmengsel. Breng op smaak met wat zout en zet in de koelkast tot gebruik. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poffen.
  • Snijd dikkere wortels in de lengte door. Verdeel de wortels in een enkele laag op een grote bakplaat en breng op smaak met zout en de rest van het honingmengsel. Besprenkel met olijfolie. Hussel alles goed door elkaar. Rooster ze 35-45 min. tot de worteltjes zacht zijn en net beginnen te blakeren bij de puntjes. Schep ze af en toe om. Schep ze op een grote schaal. Schep de karwij-yoghurtdressing erover en bestrooi met pompoenpitten en peterselie. Geef de rest van de citroen erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yolanda van der Jagt. Productie: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Wortels met honing, karwij en yoghurt
Receptuur: Yvette van Boven | Fotografie: Erik van Lokven | Styling: Désirée van Dijk | Bereiding Yolanda van der Jagt