visbouillon van delicious. friend eke

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als je even de tijd neemt en de juiste ingrediënten in huis haalt, maak je zo een smaakvolle bouillon. Met dit basisrecept van Eke zet jij de lekkerste visbouillon op tafel.

visbouillon

basisrecept (voor ± 1,5 liter visbouillon)

1 kilo visgraten*
1 ui, in ringen
1 wortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij
1 kleine venkelknol
1 tl witte peperkorrels
1 stukje foelie
2 laurierblaadjes
ook nodig: zeef, schone theedoek of een stuk kaasdoek

Spoel de visgraten schoon onder de kraan. Was de bleekselderij en venkel en hak ze in grove stukken. Doe ze met de rest van de groenten en de visgraten in een ruime pan en voeg 2 l water toe.

Verhit in een droge koekenpan de peperkorrels en foelie tot ze gaan geuren en kneus ze onder een pan of in de vijzel. Voeg ze met de laurierblaadjes toe en breng de bouillon tegen de kook aan. Laat op laag vuur 30 min. trekken. De bouillon mag niet koken, maar een paar luchtbellen die boven drijven af en toe kan wel. Schep af en toe het schuim van de oppervlakte. Neem de visbouillon van het vuur, laat ± 1 uur afkoelen.

Spoel een theedoek goed schoon onder de kraan om de geur van wasmiddel eruit te spoelen en hang de doek in een zeef over een pan. Giet de visbouillon in de doek en laat uitlekken. Gebruik  de visbouillon direct of laat afkoelen.

* Neem bij voorkeur graten van platvissen als tong, schar, tarbot, etc. Gebruik geen graten van vette vis als zalm of makreel. Die hebben een te uitgesproken smaak.

Bereiden ± 15 min. / trekken ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DOSIA BREWER

visbouillon-delicious