nr.1 foodmagazine

pompoensalade met garnalen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Beetje experimenteren met ingrediënten levert de allerlekkerste combinaties op. Pompoen krijgt de hoofdrol in deze salade, erbij gegrilde garnalen, knapperige bleekselderij, rode ui en taggiasche olijven. Mogen we nog een bordje…

Dit wist jij nog niet van pompoen..

pompoensalade met garnalen

hoofd- of voorgerecht (4-6 personen)

sap van ½ citroen
100 ml olijfolie
½ el fijngesneden bladpeterselie
1½ el fijngesneden kervel + extra takjes voor garnering
40 g zwarte olijven (liefst taggiasche)
2 stengels bleekselderij, in schuine plakjes
1 schijf (muskaat) pompoen à 400 g (met schil)
400 g grote gepelde rauwe garnalen (staartje eraan laten)
1 kleine rode ui, in halve ringen

Klop een dressing van het citroensap, 75 ml olijfolie, de peterselie, kervel, zout en peper. Verwijder de pitten uit de olijven en snijd ze in tweeën. Bestrooi de bleekselderij met een beetje zout. Spoel ze na ± 5 min. af met water en laat ze uitlekken.

Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen dwars op de schil in plakken van ½ cm. De schil kan er aan blijven zitten. Verhit de grillpan tot hij witheet is en gril hierin de plakken pompoen zonder olie ± 1/2 min. aan elke kant. Houd de pompoen warm onder folie.

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olie. Grill de garnalen ± 1 min. aan elke kant in de hete grillpan.

Breng de plakjes pompoen op smaak met de helft van de dressing en leg ze in waaiers op de borden. Leg hierop de gegrilde garnalen. Strooi de bleekselderij, olijven en rode ui erover en besprenkel het gerecht met de rest van de dressing. Garneer met kerveltakjes.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT EKE MARIEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN-WILLEN VAN RIEL

pompoensalade garnalen-delicious