nr.1 foodmagazine

peulvruchtensalade met manchego

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een frisse peulvruchtensalade met Spaanse manchego. Tip van Janneke Philippi voor de vakantieperiode: ‘Wat ik dan maak is allemaal even makkelijk en heel geschikt om buiten te eten.’ 

Nog meer inspiratie met manchego?

peulvruchtensalade met manchego

hoofdgerecht (4 personen) v

2 el olijfolie
300 g sperziebonen, schoongemaakt
350 g sojabonen (koelvers)
235 g kikkererwten (uit blik of pot, uitgelekt)
1 rode ui, in halve ringen
1 teen knoflook, geperst
½ tl gerookt paprikapoeder
1 el PX sherryazijn*
5 el extra vierge olijfolie
handvol fijngesneden verse kruiden (dille, koriander, bieslook)
200 g manchego*, in puntjes
1 knapperig desemstokbrood, voor erbij

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de sperziebonen in de hete olie in 5-6 min. beetgaar.

Meng intussen de sojabonen, kikkererwten en rode ui. Klop een dressing vande knoflook, het paprikapoeder, de sherry azijn en olijfolie. Meng de dressing met de sperziebonen door de salade. Schep de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de manchego over de salade en serveer met het stokbrood.

* PX staat voor Pedro Ximénez, een druivenras waarvan de PX sherry gemaakt wordt. Deze zoete sherry smaakt heerlijk naar rozijnen. De azijn die van deze sherry is gemaakt, smaakt ook zoeter en is vol en rijk van smaak.  Fantastisch in combinatie met de manchego (Spaanse schapenkaas).

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

peulvruchtensalade met manchego | delicious