Ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

ontbijtwafels-delicious

[membership level=”-3″]

aantal 6 | gebak, ontbijt | moederdag, weekend | belgisch |
Wow-wafels voor het ontbijt. Met stukjes bacon in de wafel en venkelzaad & saffraan door het roer-ei, weet je zeker dat je dag goed begint.
Begin je dag nog beter met een groot glas wortel-mangosmoothie.
kooktijd35 minutes
Rusten1 hour
totale tijd1 hour 35 minutes

ingrediënten

basisrecept

  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 5 g gist gedroogd
  • 260 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 25 g basterdsuiker lichtbruin
  • 125 g boter

ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

  • 2 el olijfolie
  • 18 plakjes bacon
  • 1 x basisrecept voor Luikse wafels hierboven
  • 2 tl venkelzaad
  • plukje saffraan 12 draadjes
  • 9 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 30 g boter
  • 10 g peterselie plat, fijngesneden
  • ook nodig: wafelijzer klein

instructies

basisrecept

  • Verwarm de melk met het water tot handwarm. Voeg de gist, 60 g van de bloem en het ei toe, roer goed en laat afdekt 1 uur rijzen. Voeg het zout, de rest van de bloem en suiker toe en meng goed. Kneed nu, klontje voor klontje, de boter erdoor. Dek de schaal weer af en laat nog 1 uur rijzen. Sla het deeg terug, vorm het in een lange plak en bewaar het ingepakt in plasticfolie 1 nacht in de koeling. Heb je daar geen tijd voor, sla deze laatste stap dan over.

ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

  • Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak 6 plakjes bacon grof en kneed de stukjes bacon door het wafelbeslag. Vorm tot zes ovalen.
  • Bak de wafels volgens de instructie van het apparaat.
  • Rooster het venkelzaad met de saffraan kort tot het geurt en stamp het heel fijn in een vijzel met 1 tl zout en een snuf zwarte peper. Klop de eieren met het saffraan-venkelmengsel en de slagroom. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is, maar niet verbrandt. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur direct heel laag. Roer met een houten lepel tot zacht roerei.
  • Beleg de wafels met het roerei en garneer met de achtergehouden plakken bacon en platte peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]
[membership level=”3″]

aantal 6 | gebak, ontbijt | moederdag, weekend | belgisch |
Wow-wafels voor het ontbijt. Met stukjes bacon in de wafel en venkelzaad & saffraan door het roer-ei, weet je zeker dat je dag goed begint.
Begin je dag nog beter met een groot glas wortel-mangosmoothie.
kooktijd35 minutes
Rusten1 hour
totale tijd1 hour 35 minutes

ingrediënten

basisrecept

  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 5 g gist gedroogd
  • 260 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 25 g basterdsuiker lichtbruin
  • 125 g boter

ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

  • 2 el olijfolie
  • 18 plakjes bacon
  • 1 x basisrecept voor Luikse wafels hierboven
  • 2 tl venkelzaad
  • plukje saffraan 12 draadjes
  • 9 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 30 g boter
  • 10 g peterselie plat, fijngesneden
  • ook nodig: wafelijzer klein

instructies

basisrecept

  • Verwarm de melk met het water tot handwarm. Voeg de gist, 60 g van de bloem en het ei toe, roer goed en laat afdekt 1 uur rijzen. Voeg het zout, de rest van de bloem en suiker toe en meng goed. Kneed nu, klontje voor klontje, de boter erdoor. Dek de schaal weer af en laat nog 1 uur rijzen. Sla het deeg terug, vorm het in een lange plak en bewaar het ingepakt in plasticfolie 1 nacht in de koeling. Heb je daar geen tijd voor, sla deze laatste stap dan over.

ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

  • Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak 6 plakjes bacon grof en kneed de stukjes bacon door het wafelbeslag. Vorm tot zes ovalen.
  • Bak de wafels volgens de instructie van het apparaat.
  • Rooster het venkelzaad met de saffraan kort tot het geurt en stamp het heel fijn in een vijzel met 1 tl zout en een snuf zwarte peper. Klop de eieren met het saffraan-venkelmengsel en de slagroom. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is, maar niet verbrandt. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur direct heel laag. Roer met een houten lepel tot zacht roerei.
  • Beleg de wafels met het roerei en garneer met de achtergehouden plakken bacon en platte peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]

ontbijtwafels-delicious