Ready to kickstart this morning? Begin je dag eens met deze bijzondere rijstepap met kokos en kardemom. Heerlijk verwarmend en je kunt er de hele ochtend op vooruit.
Probeer ook eens deze tapiocapap met appel, wortel en dadelstroop
rijstepap met kokos en kardemom
ontbijt– of nagerecht | 4 personen | v | gluten- en lactosevrij
600 ml kokosmelk
400 ml water
4 kardemompeulen*, gekneusd
125 g risottorijst of dessertrijst
25 g suiker (of naar smaak) + 2 el voor de banaan
25 g geschaafde kokos*, licht geroosterd
2 bananen
sap van 1 limoen
2 passievruchten
Breng de kokosmelk met het water, de kardemom, een snuf zout en de rijst zachtjesaan de kook in een pan. Kook de rijst op laag vuur in 20 min. gaar. Breng de pap op smaak met suiker.
Snijd intussen de bananen in dikke plakken en bak ze in een anti-aanbak koekenpan met de suiker en het limoensap 2-3 min. of tot ze karameliseren. Snijd de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Schep de pap in 4kommen en verdeel er de passievrucht, banaan en kokos over.
Geschaafde gedroogde kokos is te koop bij de natuurwinkels, sommige supermarkten en toko’s.
Bereiden ± 25 min.
FOTOGRAFIE SAKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN DOSIA BREWER