nr.1 foodmagazine

karnemelk-kokostaartjes met rabarber

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wist je dat rabarber een groente is? Door de heerlijke zoete smaak perfect voor desserts en baksels.

Voor de echte zoetekauw: rumbaba’s met citroen en lauriersiroop

karnemelk-kokostaartjes met rabarber

nagerecht (6 personen)

4-6 stengels rabarber, liefst beetje dikke stengels
100 g suiker
vanillepeul, opengesneden, merg eruit geschraapt

bodem
70 g roomboter
12 café noir-koekjes
½ el cacaopoeder, gezeefd
24 g pure chocolade, fijngesneden
ook nodig: 6 taart of cupcake-vormpjes, met olie ingevet

vulling
4 blaadjes gelatine
sap van ½ citroen
100 g santen (kokoscrème), in kleine stukjes gesneden, kamertemperatuur
110 ml slagroom
40 g suiker
110 ml karnemelk + 30 ml apart extra

Laat voor de bodem de boter in een steelpan smelten, maar laat niet bruin worden. Maal de koekjes in de keukenmachine kort fijn en voeg de gesmolten boter al draaiend toe. Voeg het cacaopoeder toe en tot slot de chocolade.

Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en druk het mengsel goed aan. Zet de vorm of vormpjes op een (dien)blaadje in de koelkast.

Week voor de vulling de gelatine 5-10 min. in ruim koud water. Verwarm het citroensap in een steelpan samen met de 2 el (30 ml) karnemelk en de santen totdat de santen helemaal is opgelost. Haal de steelpan van het vuur af en voeg de gelatine toe en roer totdat het helemaal is gesmolten. Laat afkoelen totdat het lobbig begint te worden.
Klop intussen de slagroom met de suiker dik lobbig en roer er dan de karnemelk door.

Schep het lobbig wordende kokosmengsel door de slagroom en vul de vormpjes hiermee. Maak de bovenkant glad door voorzichtig even met het blaadje op het aanrecht te tikken. Zet terug in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.

Schil intussen de rabarberstelen met een dunschiller, zodat je echt heel mooie dunne lange repen krijgt.
Verwarm in een steelpan 150 ml water met de 100 g suiker en het vanillemerg. Laat 5 min. zachtjes koken, pas op dat het niet te hard verdampt. Leg er voorzichtig de rabarberrepen in en verwarm nog zachtjes 2 min., niet te lang!
Laat de rabarber uitlekken op keukenpapier en bekleed de taartjes ermee. Leg eerst de reepjes op de bovenkant, knip af en bekleed dan de zijkant. Door de suikersiroop blijft dit vanzelf plakken.

Bereiden ± 45 min. / afkoelen ± 30 min. / opstijven ± 3 uur

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN KIRSTEN ECKHART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

karnemelk-kokostaartjes