nr.1 foodmagazine

karnemelk-kokostaartjes met rabarber

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fris, zoet en hartig komen samen in dit heerlijke toetje uit het paasmenu uit delicious.4. Maak jouw versie van dit karnemelk-kokos-rabarbertaartje en post het resultaat op Instagram, tag @deliciousnederland in de foto en maak kans op een delicious.boekenpakket!

karnemelk-kokostaartjes met rabarber

nagerecht | 6 personen

4-6 stengels rabarber, liefst beetje dikke stengels
100 g suiker
vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt

bodem

70 g boter
12 café noir-koekjes
½ el cacaopoeder, gezeefd
24 g pure chocolade, fijngesneden
ook nodig: 6 taart- of cupcakevormpjes, met olie ingevet

vulling

4 blaadjes gelatine
sap van ½ citroen
140 ml karnemelk
100 g santen (kokoscrème), in kleine stukjes gesneden, kamertemperatuur
110 ml slagroom
40 g suiker

Laat voor de bodem de boter in een steelpan smelten, maar laat niet bruin worden. Maal de koekjes in de keukenmachine kort fijn en voeg de gesmolten boter al draaiend toe. Voeg het cacaopoeder toe en tot slot de chocolade. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en druk het mengsel goed aan. Zet de vorm of vormpjes op een (dien)blaadje in de koelkast.

Week voor de vulling de gelatine 5-10 min. in ruim koud water. Verwarm het citroensap in een steelpan samen met 30 ml (2 el) karnemelk en de santen totdat de santen helemaal is opgelost. Haal de steelpan van het vuur af, voeg de gelatine toe en roer tot de gelatine helemaal is gesmolten. Laat afkoelen totdat het lobbig begint te worden.

Klop intussen de slagroom met de suiker dik lobbig en roer er dan de rest van de karnemelk door. Schep het kokosmengsel door de slagroom en vul de vormpjes hiermee. Maak de bovenkant glad door voorzichtig even met het blaadje op het aanrecht te tikken. Zet terug in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.

Schil intussen de rabarberstelen met een dunschiller, zodat je echt heel mooie dunne lange repen krijgt. Verwarm in een steelpan 150 ml water met de 100 g suiker en het vanillemerg. Laat 5 min. zachtjes koken, pas op dat het niet te veel verdampt. Leg er voorzichtig de rabarberrepen in en verwarm nog zachtjes 2 min., niet te lang!

Laat de rabarber op keukenpapier uitlekken en bekleed de taartjes ermee. Leg eerst de rabarberreepjes op de bovenkant, knip af en bekleed dan de zijkant. Door de suikersiroop blijft dit vanzelf plakken.

Bereiden ± 45 min. / afkoelen ± 30 min. / opstijven ± 3 uur.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

karnemelk-kokos-rabarber