nr.1 foodmagazine

mosselchowder met pastinaak

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Speciaal voor familietijd maakte Janneke gerechten vol specerijen. Deze mosselchowder krijgt een boost door de tijm en laurier.

manhattan mosselchowder met pastinaak

hoofdgerecht | 4 personen

Deze chowder wijkt af van de bekende romige, lichte chowder, doordat de basis uit tomatenbouillon bestaat, wat de chowder mooi oranje-rood kleurt.

25 g boter
50 g bacon of gerookt spek, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zonder zaadlijsten, in reepjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 grote kruimige aardappels, in grove stukken
2 pastinaken, in blokjes
2-3 takjes tijm
1 blaadje laurier
125 ml droge witte wijn
1 l visbouillon
500 g mosselen
1 blik gepelde tomaten (400 g)
½ bosje platte peterselie, blad grof gesneden
1 stokbrood, voor erbij

Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bacon toe en bak in 4 min. zachtjes uit. Voeg de ui, knoflook, rode peper en bleekselderij toe en bak nog 4 min. op halfhoog vuur.

Schep de aardappel en pastinaak door het spekmengsel. Voeg de tijm en de laurier toe en schenk de wijn met de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Kook de soep 15 min. of tot de aardappelen gaar zijn.

Was en controleer intussen de mosselen. Gooi schelpen die na een flinke tik op het aanrecht niet sluiten weg. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Druk ook de aardappels en pastinaak fijn, die zorgen voor een lichte binding. Breng de soep weer aan de kook. Leg de mosselen in de soep en kook de soep nog 5-6 min. of tot alle mosselschelpen open staan. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn. Breng de soep op smaak met de peterselie, peper en weinig zout. Verdeel de mosselchowder over 4 kommen en geef het stokbrood erbij.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI  FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

mosselchowder