nr.1 foodmagazine

zilvervliesrijst met knoflook, gember en sesamzaad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit vegetarische en veganistische gerecht met zilvervliesrijst brengt je in Oosterse sferen. De gember geeft de rijst een pittige twist en de sojasaus brengt een typisch Japanse umami smaak naar boven. Door de rijst nét iets langer te koken dan normaal, krijgt het de structuur van hartige rijstebrij (congee).

Ook lekker: rijstsalade met gebakken vis!

zilvervliesrijst met knoflook, gember en sesamzaad

lunch- of bijgerecht | 4 personen | v

4 el zonnebloemolie
4 tenen knoflook, geplet
10 cm verse geschilde gemberwortel, fijngeraspt
200 g zilvervliesrijst
1 tl sesamolie
1 el sesamzaad, geroosterd
krokant gebakken uitjes (zakje)
chili-olie naar smaak
sojasaus naar smaak
2 bosuitjes, in dunne reepjes

Verhit de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Voeg de knoflook en gember toe en schep 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de rijst toe en schep de korrels door het gembermengsel. Voeg 1¼ l koud water toe, draai het vuur hoog en breng zonder deksel aan de kook. Draai het vuur halfhoog en kook 35 min. tot de rijst heel gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen.

Breng op smaak met zout en schep de sesam- olie erdoor.

Verdeel de rijst over kommen. Bestrooi met sesamzaad en gebakken uitjes. Besprenkel voor het serveren met chili-olie en sojasaus en garneer met bosuitjes.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN EN BEREIDING MATT WILKINSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nugezond verstandmmer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

zilvervliesrijst