summer rolls met krab

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wie denkt dat surimi iets met krab te maken heeft, moet vooral een salade, cocktail of summer rolls van echt noordzeekrab proeven – Mister Kitchen

Tips van Mister Kitchen voor krab kopen, schoonmaken en koken…

summer rolls met krab

voorgerecht/hapje | 12 stuks

360 g krabvlees
1/2 niet al te rijpe mango, in luciferdunne staafjes
1/4 komkommer, in luciferdunne staafjes
20 g rijstnoedels, gekookt
2 bosui, in dunne ringen
24 blaadjes koriander
24 blaadjes munt
rasp van 6 (bio)limoenen
12 rijstvellen*
12 blaadjes little gem

chilisaus
4 el chilisaus
1/2 el vissaus
1-2 el limoensap

Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en proef of je meer limoensap wilt toevoegen.

Breng het krabvlees op smaak met zout en peper. Meng de krab met de mango, komkommer, rijstnoedels, bosui, helft van de kruidenblaadjes, limoenrasp en breng evt. op smaak met wat limoensap en peper.

Houd de rijstvellen kort onder de kraan onder koud water, ze moeten net even vocht op kunnen nemen en beslist niet te nat worden. Ze lijken eerst nog wat stevig maar zijn na een minuut soepel genoeg om te rollen en vouwen.

Leg telkens een vochtig rijstvel op een schone theedoek. Leg een beetje onder het midden een blaadje little gem en schep daarop eentwaalfde deel van het krabmengsel. Leg bovenop een blaadje munt en koriander. Vouw het deel van het rijstblad wat naar je toe ligt over het mengsel en zorg dat je het een beetje stevig opvouwt.
Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol de summer roll verder op. Maak zo ook de rest.

Je kunt de summer rolls zo onder een licht vochtige theedoek ongeveer een halve dag koel goed houden. Serveer met de chilisaus.

*Rijstvellen koop je bij toko’s en Aziatische of grotere supermarkten. Er zijn verschillende vormen en groottes. Kies voor dit recept grote ronde vellen.

Bereiden ± 30 min. (excl. krab schoonmaken en koken)

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS MMV ONTDEKDENHELDER.COM BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN MET DANK AAN RICHARD VAN OOSTENBRUGGE, BORD’EAU AMSTERDAM

delicious. het visboek

Bak de lekkerste recepten met vis, schaal- en schelpdieren uit delicious. hét visboek. Je bestelt alle delicious. boeken hier in de webshop.

summer rolls