nr.1 foodmagazine

paddenstoelenminestrone met gnocchi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.

Zo maak je noedels met paddenstoelen en gemarmerde thee-eieren…

paddenstoelenminestrone met gnocchi

hoofdgerecht | 4 personen

Veel supermarkten verkopen koelverse gnocchi, met een heerlijk zachte structuur en toch wat beet. Maar je kunt ook de houdbare versie uit het schap kiezen.

Meer inspiratie voor soep met paddenstoelen vind je hier.

15 g gedroogde bospaddenstoelen
300 g gemengde verse paddenstoelen, grote in stukken
2 el olijfolie
150 g pancetta (dikke plak), in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
1 l paddenstoelenbouillon (van tablet)
2-3 takjes tijm
1 pak koelverse gnocchi (400 g)
50 g parmezaan
3 el fijngesneden peterselie

Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom lauwwarm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.

Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze 4 min. op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en meng goed.

Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, knijp ze boven de kom goed uit en snijd ze grof. Voeg de tijm met de gesneden paddenstoelen toe aan de soep. Schenk door een zeef het weekvocht er langzaam bij, op het laatste restje met gruis na. Kook de paddenstoelenminestrone 10 min. zachtjes. Kook intussen de gnocchi gaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de gnocchi af en voeg toe aan de paddenstoelenminestrone. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schaaf wat parmezaan erover en bestrooi de paddenstoelenminestrone met peterselie.

Bereiden ± 30 min. / weken ± 15 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI  FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Nu de avonden weer korter worden en de dagen kouder, krijg je zin in comfort food. Het delicious. kookboek Feel Good Food staat er vol mee. Ook leuk om cadeau te doen!

paddenstoelenminestrone-delicious