De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kikkererwten-citroenfalafel met tahinidressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, zomer | marokkaans | vegetarisch
Kikkererwten zijn oergezond, dus maken we kikkererwten-citroenfalafel met tahinidressing. Maak je het falafelmengsel de avond van tevoren al, dan ben je in een halfuurtje klaar. Prima voor een doordeweekse dag! Je bakt de falafel in de oven, dus met weinig vet. Verantwoord én superlekker! Ook lekker: mini-burgers met falafel
voorbereiding25 minuten
oven25 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • tl gemalen komijn
  • tl gemalen koriander
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 el bloem
  • ½ tl zuiveringszout*
  • rasp en het sap van 1 biocitroen
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g afgespoeld en uitgelekt
  • ½ bosje platte peterselie fijngehakt
  • 1 kleine rode ui in dunne plakjes
  • 2 el olijfolie + extra voor bestrijken
  • 90 g tahini*
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 120 g rucola of spinazieblaadjes
  • 500 g gemengde tomaten gehalveerd

instructies

  • Pureer voor de falafel de komijn, koriander, knoflook, bloem, het zuiveringszout, ½ tl zout, de citroenrasp, kikkererwten, peterselie en de helft van de ui in de keukenmachine tot een grove pasta. Vorm steeds van 2 el van het mengsel een balletje ter grootte een walnoot. Dek af en laat de balletjes 30 min. in de koelkast opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de falafel op de bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat en bestrijk ze met de extra olie. Bak ze 25 min. in de oven tot ze goudbruin zijn, keer ze halverwege. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Klop intussen in een kom de tahinidressing van de olie, tahini, honing, het citroensap en 2 el water. Breng op smaak met zout en peper en zet weg tot het serveren.
  • Meng de rucola, tomaten en de rest van de ui op een schaal. Verdeel de falafel erover en serveer met de tahinidressing.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) is te koop bij Aziatische supermarkten, biologische winkels of online. Tahini, pasta van sesamzaad, is te koop bij (mediterrane) supermarkten en biologische winkels.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
kikkererwtenfalafel-deliciousnederland