nr.1 foodmagazine

kalfsriblappen met shii-take, sjalot en kerveljus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wie denkt dat een lekkere stoofpot een echt wintergerecht is, heeft het mis! Janneke: ‘Stoven is van alle seizoenen. Lichtere stoofs voor de lente en de zomer, en lekker stevig en stoer voor de koudere maanden.’

Probeer deze zomerstoof ook eens!

kalfsriblappen met shii-take, sjalot en kerveljus

hoofdgerecht (4 personen)

800 g kalfsriblappen
200 g kleine sjalotten
200 g shii-take
50 g roomboter
500 ml kalfsfond of vleesbouillon
1 bosje kervel, blaadjes geplukt

Dep de riblappen droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Halveer grote paddenstoelen.

Smelt de boter in een stoofpan. Bak de riblappen in ± 2-3 min. per kant bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de sjalotten en de shiitake ± 4 min. Schenk de fond in de pan bij de sjalotten en shiitake en breng aan de kook. Voeg de riblappen weer toe (zorg dat de riblappen onder staan, neem dus niet een te grote pan). Draai het vuur laag (zorg dat het wel blijft borrelen) en stoof het vlees afgedekt in 1-2 uur zachtjes gaar. Neem de riblappen uit de pan en verdeel ze in stukken. Laat intussen het stoofvocht tot tweederde inkoken. Hak de kervel fijn. Roer de kervel en peper naar smaak door de jus. Lekker met gekookte iets kruimige aardappels en peultjes.

Bereiden± 20 min. / stoven ± 1-2 uur

RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE PHILIPPI BEWERKING MERIJN TOL

kalfsriblap