nr.1 foodmagazine

Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De Aziatische keuken is vaak dé favoriet en wij begrijpen precies waarom. Deze keuken zit namelijk vol smaakvolle specerijen, denk aan kurkuma en gember. Probeer deze Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra maar en geniet!  

Probeer ook eens deze Indiase kip met spinazie! 

indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra

hoofdgerecht (4 personen)

500 g lamsgehakt
70 g vers broodkruim
1 ei
2 tenen knoflook, geperst
3 tl fijn geraspte gemberwortel
3 tl garam masala + extra voor erbij
2 tl gemalen kurkuma
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
2 el olijfolie
300 g okra, steeltjes verwijderd
½ bosje bosui, gesnipperd
2 lange groene chilipepers, fijngesneden
45 g geraspte kokos
1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden
sap van 1 limoen, + limoenpartjes ter garnering
koriander of koriandercressen, om te bestrooien
250 ml Griekse yoghurt
ook nodig: 8 metalen spiesen of 8 geweekte houten satéstokjes

Maak in een kom het gehakt aan met het broodkruim, het ei, de knoflook, 2 tl gember, 2 tl garam masala, 1 tl kurkuma en wat zout en peper. Draai hiervan 8 ovale balletjes en leg 15 min. in de koelkast.

Hak intussen de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot korreltjes ter grootte van couscous. Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de okra 3-4 min. om tot hij licht kleurt. Schep op een snijplank en snijd in stukjes van 2 cm. Bak in dezelfde pan tweederde van de bosui met de chilipepers, kokos en de resterende gember, garam masala en kurkuma al omscheppend ± 5 min. tot de kokos licht kleurt. Voeg de bloemkool toe en schep nog 8-10 min. om tot hij licht kleurt. Voeg zout, peper en de helft van de koriander toe. Schep op een schaal, verdeel de okra erover en besprenkel met het limoensap.

Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Steek de gehaktballetjes aan spiesen, bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze in ± 8 min. rondom gaar.

Meng in een kom de yoghurt met de rest van de koriander en wat zout en peper en bestrooi met nog wat garam masala. Serveer met de kofta, bloemkoolcouscous, limoenpartjes en de rest van de koriander en bosui.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

indiase kofta couscous | delicious