nr.1 foodmagazine

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend! 

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Zin in een vegetarische variant? Probeer deze risotto met gorgonzola eens.

hoofdgerecht (4 personen)

50 g boter
3 varkenssaucijzen, in plakjes
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
300 g risotto
150 ml droge witte wijn
1 l vleesbouillon
2 blikken cannellinibonen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
flinke hand geraspte parmezaanse kaas
50 g rucola

Stap 1.
Smelt in een ruime pan met dikke bodem 25 g boter. Bak de plakjes saucijs in ± 4 min. aan beide kanten bruin en gaar. Schep ze uit de pan.

Stap 2.
Fruit de sjalot en knoflook in het bakvet. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen. Blijf roeren. Voeg in 3-4 porties de bouillon toe. Laat de rijst elke portie bouillon zachtjes kokend opnemen voor je de volgende portie toevoegt. Roer regelmatig en kook de risotto in 15-18 min. zachtjes beetgaar. Voeg met de laatste portie bouillon ook de bonen en de saucijs weer toe en warm ze in de risotto mee.

Stap 3.
Neem de risotto van het vuur. Voeg de rest van de boter en een flinke hand parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor serveren de rucola erdoor en bestrooi met nog wat parmezaanse kaas.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Meer easy recepten? Bestel dan nu delicious. 60 x easy recepten hier in de webshop. Een boekje vol met zalige recepten voor doordeweeks. 

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious