De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

aardpeer-boerenkoolstamppot met spek

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aardpeer, heb je daar ooit van gehoord? Deze groente is terug van weggeweest en zal je stamppot een andere smaak geven dan je gewend bent! Dit is je lekkerste aardpeer recept. Tip van Janneke: ‘Voor een vegastamp vervang ik het gerookte spek door een handvol walnoten en wat blokjes kaas’

Meer koken met ‘vergeten groenten’? 

aardpeer-boerenkoolstamppot met spek

hoofdgerecht (4 personen)

1,2 kg kruimige aardappels
750 g aardperen
2 el olijfolie
200 g gerookt spek, in blokjes
125 ml crème fraîche
3 zakjes jonge boerenkoolblaadjes (à 40 g)

Schil de aardappels en aardperen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekblokjes bruin en krokant in 5-7 min.

Giet de aardappels met de aardpeer af, stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de crème fraîche en de spekblokjes met het spekvet erdoor. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor het serveren de rauwe boerenkoolblaadjes door de stamppot. Schep de stamppot op 4 borden.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

stamppot