geroosterde bavette

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze geroosterde bavette kan zowel op de barbecue als op de grillpan worden bereid. Samen met de pastasalade met blauwe-kaasdressing, is dit hét gerecht voor een heerlijke zomeravond. 

Probeer ook eens de bavette gordita’s met chipotle-hollandaise! 

geroosterde bavette en salade met blauwe-kaasdressing

lunch- of licht hoofdgerecht | 4 personen

150 g schelpjespasta
350 g runderbavette* of entrecote
75 ml olijfolie
150 g roquefort
4 el rodewijnazijn
4 stengels bleekselderij
+ gele blaadjes
½ krop romeinse sla, in brede repen van 2 cm gesneden
100 g tatsoi**, blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de bavette over de lengte schuin in dunne lapjes van 2 cm dikte (± 75 g per stuk). Bestrooi de lapjes met zout en peper en bestrijk met 1 el olie. Pureer voor de dressing met de staafmixer 100 g van de kaas met de azijn en resterende olie tot een romige dressing. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bleekselderij schuin en in dunne boogjes.

Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi met de dressing door elkaar. Verhit de grillpan of barbecue goed heet voor, leg het vlees in de pan en gril op hoog vuur 2 min. aan iedere kant. Snijd het vlees schuin op de draad in dunne reepjes. Verdeel de salade over vier diepe borden. Verdeel het vlees erover en brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.

* Bavette wordt gesneden uit de vang (het buikdeel net voor de achterpoten van het rund), is wat meer gemarmerd, stevig van structuur, heeft meer smaak en is goedkoper dan biefstuk. Snijd het dwars op de draadrichting.

** Tatsoi is een soort kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten, soms bij groentewinkels, op de markt en bij natuurwinkels.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

bavette-delicious