Geroosterde bavette en salade met blauwe-kaasdressing

bavette-delicious
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | zomer | frans |
Deze geroosterde bavette kan zowel op de barbecue als op de grillpan worden bereid. Samen met de pastasalade met blauwe-kaasdressing, is dit hét gerecht voor een heerlijke zomeravond.
Probeer ook eens deze bavette met hollandaise en chipotle!
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 150 g schelpjespasta
  • 350 g runderbavette* of entrecote
  • 75 ml olijfolie
  • 150 g roquefort
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 stengels bleekselderij + gele blaadjes
  • ½ krop romeinse sla in brede repen van 2 cm gesneden
  • 100 g tatsoi** blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes

instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de bavette over de lengte schuin in dunne lapjes van 2 cm dikte (± 75 g per stuk). Bestrooi de lapjes met zout en peper en bestrijk met 1 el olie. Pureer voor de dressing met de staafmixer 100 g van de kaas met de azijn en resterende olie tot een romige dressing. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bleekselderij schuin en in dunne boogjes.
  • Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi met de dressing door elkaar. Verhit de grillpan of barbecue goed heet voor, leg het vlees in de pan en gril op hoog vuur 2 min. aan iedere kant. Snijd het vlees schuin op de draad in dunne reepjes. Verdeel de salade over vier diepe borden. Verdeel het vlees erover en brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bavette wordt gesneden uit de vang (het buikdeel net voor de achterpoten van het rund), is wat meer gemarmerd, stevig van structuur, heeft meer smaak en is goedkoper dan biefstuk. Snijd het dwars op de draadrichting. ** Tatsoi is een soort kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten, soms bij groentewinkels, op de markt en bij natuurwinkels.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bavette-delicious